top of page
abstraktmaleri.jpg

Abstrakt maleri helg + online

Et morsomt kick-start helgekurs i Tønsberg + enkelt og lærerikt online opplegg

som passer for alle - glem prestasjonsangst!

Bli med og forske i farger, følelser og komposisjon på et fysisk helgekurs sammen med andre. Her vil du lære å starte på et lerret uten å tenke, men kose deg med farger og former og erfare prosessen med å komponere et abstrakt motiv på lerret. Jeg vil dele av mine erfaringer og veilede deg, samt demonstrere på flere måter.

Du får online-leksjoner som støtte både en uke før og videre i totalt 2 måneder. Her kan du lene deg tilbake og få tydelig forklart elementær fargelære, analyse av komposisjon. Prosessen er det viktigste - glem prestasjoner. Bli inspirert. Til å fortsette hjemme etter kurset om du vil. Du trenger ikke tenke ut noe, bare møte opp med videoer innabords. Fordelen er at alle møtes til første kurskveld med samme grunnlag.

Se hva tidligere kursdeltagere på dette kurskonseptet sier:

 

Tusen takk igjen for et flott kurs! Det var både lærerikt og inspirerende. Jeg er ganske bestemt på at jeg skal fortsette å male. Hele kurspakken med videoene og den fine helgen var virkelig verdt prisen😊

Hanne Evensen, kursdeltager 2022

 

Online på forhånd var en veldig god ide, og fungerte som en inspirator, oppvarming og ekstra motivasjon for meg.          Tenkte på forhånd at det meste var kjent, men det var mye mer å lære der enn jeg var klar over.     
Ja, jeg føler meg absolutt sett på dine kurs. Du klarer å se alle, til og med oss som ikke er så utadvendte.

Marion Klaseie, kursdeltager 2022

Program: (Med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)

 

Online tilgang fredag 3. november 2023 kl 16.00 - en uke før helgekurset

Du får tilsendt lenke til 8 online-leksjoner. Du kan lene deg tilbake og ta imot, her har jeg komprimert det aller viktigste. Du trenger ikke gjøre noe annet enn å se videoene før vi møtes, men gjerne flere ganger.

I denne online-delen får du grunnleggende informasjon om fargelære, komposisjon og penselbruk, blant annet. Her viser jeg deg en måte å starte en prosess på lerret, sånn at vi skjuler det hvite lerretet. Den niende leksjonen får du et par dager etter helgekurset. Det er bare å glede seg! 

 

Fredag 10. november 2023 kl 18.00 - 20.00

Vi møtes på Olsgaard Atelierfellesskap til en inspirerende kursstart i andre etasje. Vi blir litt kjent og rigger oss til med staffelier i det store prosjektrommet. Vi starter med å grunne lerreter, en forberedelse til neste dag. Vi stopper klokka 20.00, sånn at du kan komme deg hjem og slappe av på sofaen på fredagskvelden, avslappet og inspirert.

 

Lørdag 11. november kl 10.00 - 17.00

Vi møtes til en kaffeprat og liten fellessamling. Du får hjelp til å starte på lerretet ditt. Stikkord er struktur, flate og komposisjon. Kjenne på følelsen av ulike farger og komposisjoner og hvordan flater spiller sammen. Følelser. Forenkling. Lek. Hvordan bruke kontraster. Lage struktur med ulike verktøy og akrylmedier. Prøve ut teknikker. Hva vil bildet med meg? Du får nå bruk for det du har lært i forkurset: om farger og komposisjon, blant annet. Kursholder Tove er opptatt av å se deg og hjelpe deg å finne veien din gjennom prosessen! Vi bruker lerret på staffeli, men det er også mulig å bruke bord og gulv om du vil. Dagen inneholder evaluering og demonstrasjoner og individuell veiledning. Og pauser. Midt på dagen har vi en times lunsjpause.

 

Søndag 11. november kl 11.00 - 16.00

Også i dag fortsetter vi med individuelt arbeid. Pustepauser og det å bruke tid på å se er viktig. En stor del av arbeidet handle nemlig om å se. Midt på dagen har vi lunsjpause. I dag prøver vi å samle trådene og lande en siste fase av arbeidet. Det å leke og teste ut gir deg uanselig verdifull erfaring. Det å skape i samme rom gir en gevinst til alle. Kurset avsluttes med en evaluering av et bilde fra hver deltager.

 

Online videre tilgang fram til 3. januar 2024

Du har tilgang på alle kursleksjonene i 2 måneder fra den 3 november! Så dette vil hjelpe deg til å fortsette hjemme med små eller store formater. Bare å se videoene og kanskje blande en farge eller to vil gi deg følelsen av å være på vei. I din egen kreative prosess.


Ta med: 

• stødig staffeli til deg selv

• 2 stk. lerret 60x80 eller 80x80 (kjøp på nett, på Bas kunst i Larvik, Ken i Oslo, Panduro i Tønsberg etc.)

• 1 stk bred fordriver (bred flat pensel). (Kan kjøpes på f.eks. byggvarehus eller kunstutstyr-utsalg)

• tøy og sko som tåler malingssøl

• matpakke lørdag og søndag

• valgfritt: akrylmaling og pensler du liker å bruke, men dette du ikke ha med deg

 

Inkludert i kursavgift: 

akrylmaling, pensler og noe verktøy, akrylmedier, ++

Kaffe, te, drikke og snacks.

 

PS: Jeg kan skaffe noen staffelier til utlån om du er tidlig ute.

 

Håper vi ses!
Tove:)

bottom of page