top of page
Collagekurs temabilde bredde_lav.png

Collage- og malelek helg + online 

Et morsomt kick-start helgekurs i Tønsberg + enkelt og lærerikt online opplegg

som passer for alle - glem prestasjonsangst!

Bli med og lek deg med collage (klistrebilde) på et fysisk helgekurs sammen med andre. Her vil du lære å lage spennende strukturer, boltre deg i farger og erfare prosessen med å gjøre dette om til et collage- og akrylmaleri på lerret. Du kommer til å lære å lage "magiske fargeark" og lære hvordan du kan lime på lerret og male videre med akrylmaling. Passer for alle - null prestasjonsangst!

 

Få 9 enkle online-leksjoner som støtte både en uke før og 2 måneder etter. Dette er filmer med teori og demonstrasjoner, laget av Tove. Her kan du lene deg tilbake og få tydelig forklart elementær fargelære, komposisjon og materialbruk. Poenget er at alle møtes med samme grunnlag, det gjør oss friere til å leke og skape sammen på det fysiske helgekurset. Onlinekurset hjelper deg også til å fortsette hjemme etter kurset om du vil. Dette konseptet er prøvd ut flere ganger med stor suksess.

 

Program: (Med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)

 

Online tilgang fredag 20. oktober kl 16.00 - en uke før helgekurset

Du får tilsendt lenke til online-leksjonene. Du kan lene deg tilbake og ta imot, her har jeg komprimert det aller viktigste. Du trenger ikke gjøre noe annet enn å se videoene før vi møtes.

I denne online-delen får du grunnleggende informasjon om fargelære, komposisjon og penselbruk, blant annet. Her viser jeg deg også hvordan du lager magiske fargeark. Det er bare å glede seg!

 

Fredag 27. oktober kl 18.00 - 20.00

Vi møtes på Olsgaard Atelierfellesskap til en inspirerende kursstart i andre etasje. Vi blir litt kjent og rigger oss til med staffelier i det store prosjektrommet. Du får tildelt ditt magiske fargeark og dette blir starten på en intuitiv prosess. Vi stopper klokka 20.00, sånn at du kan komme deg hjem og slappe av på sofaen på fredagskvelden, avslappet og inspirert.

 

Lørdag 28. oktober kl 10.00 - 17.00

Vi møtes til en kaffeprat og liten fellessamling. Du får hjelp til å starte på lerretet ditt. Med lim og forskjellige verktøy, samt akrylmaling skaper vi bilder på lerret. I collage er det ingen regler, men vi kommer inn på det å følge fantasien og personlig opplevelse av form og farge, minner og assosiasjoner. Du får nå bruk for det du har lært i forkurset: om farger og komposisjon samt bruk av lim, maling og ulike verktøy. Som kursholder er jeg  opptatt av å se deg og hjelpe deg å finne veien din gjennom prosessen! Vi bruker lerret på staffeli, men det er også mulig å bruke bord og gulv om du vil. Dagen inneholder evaluering og demonstrasjoner og individuell veiledning. Og pauser. Midt på dagen har vi en times lunsjpause.

 

Søndag 29. oktober kl 11.00 - 16.00

Også i dag fortsetter vi med individuelt arbeid, veiledning, demonstrasjoner og pustepauser. Midt på dagen har vi lunsjpause. I dag prøver vi å samle trådene og lande litt. Det viktigste er erfaringene og alt du tør å prøve, inspirasjonen du får ved å oppdage hva du kan skape sammen med andre som har sin prosess. Kurset avsluttes med en evaluering av et bilde fra hver deltager.

 

Online tilgang videre fram til 20. desember 2023

Du har tilgang på alle kursleksjonene videre i 2 måneder! Så dette vil hjelpe deg til å fortsette hjemme med små eller store formater. Bare å se videoene og kanskje blande en farge eller to vil gi deg følelsen av å være på vei. I din egen kreative prosess.


Ta med: 

• stødig staffeli til deg selv

• 2 stk. lerret 60x80 eller 80x80 (kjøp på nett, på Bas kunst i Larvik, Ken i Oslo, Panduro i Tønsberg etc.)

• 1 stk fordriver (bred pensel). (Kan kjøpes på f.eks. byggvarehus eller kunstutstyr-utsalg)

• tøy og sko som tåler malingssøl

• matpakke lørdag og søndag

• valgfritt: akrylmaling og pensler du liker å bruke, men dette må du ikke ha med deg

 

Inkludert i kursavgift: 

akrylmaling, pensler og noe verktøy, akrylmedier, ++

Kaffe, te, drikke og snacks.

 

PS: Si fra hvis du trenger å låne staffeli, jeg kan skaffe noen.

Håper vi ses!
Tove:)

bottom of page