top of page
Screenshot 2019-01-16 10.22.53.png
Male-collage og tegning
17. - 21. juni 2019
(mandag til fredag)
Nestor i Melsomvik
Kursholdere: Tove S. Holmøy og
Hilde-Britt Remøy
Gjennomført

Mandag 17.: Kursstart kl 1100 • Filmkveld kl 2030
Tirsdag 18.: kl 0900 - 1700
Onsdag 19.: kl 0900 - 1800
Torsdag 20.: kl 0900 - 1600

Fredag 21.: kl 0900 - 1300. Hjemreise etter lunsj

Pris: Kr 5900,- •
kr 4800,- for dagdeltakere. 
Tillegg for materiell kr 400,- Les mer her
Passer for: Alle som har lyst til å forske på collage, akryl og tegning - 
uansett forkunnskaper.

Kursholdere: Tove S. Holmøy og Hilde-Britt Remøy

 

Om kurset:

Bli med å utforske farger, maling, collage og tegning! Har du lyst til å «leke» deg med collage, maling og tegning med ulike verktøy og glemme prestasjonsangst? Da er dette kurset noe for deg. Kunstner og kursholder Tove S. Holmøy og assistent Hilde-Britt Remøy sørger for at du blir inspirert og godt fulgt opp i din kunstneriske utfoldelse. På dette kurset vil vi ha fokus på det å se, forske og glemme å være «flink». Det kreves ingen forkunnskaper bare at du har lyst! 

Collagelek: Collage betyr klistrebilde. Vi vil lage «fargeark» med mye vann og tynn akrylmaling. At vann og maling flyter sammen og skaper former, kontraster og strukturer på tynne ark blir det et spennende utgangspunkt for videre riving av papirer og collagearbeid på lerret. Fabulering over former som dukker opp setter fantasien i sving.Med lim og forskjellige verktøy, samt akrylmaling skaper vi bilder på lerret. I collage er det ingen regler, men vikommer inn på det å følge fantasien og personlig opplevelse av form og farge, minner og assosiasjoner. Dessuten blir det lære om farger og komposisjon samt bruk av lim, maling og ulike verktøy. 

 

Tegning med aktmodell: Du trenger ikke å ha tegnet en strek på evigheter! Her handler det om å forske på tegning. Verktøyene er kull, kritt og bløt blyant. Å tegne veldig raske skisser eller med venstre hånd (eller ikke dominant hånd) er øvelser som frigjør, for hva kan du da forvente? Forventninger til egne ferdigheter ødelegger både lyst og mot. Her skal vi forske og overraske oss selv. Å tegne menneskekroppen er ikke stort annerledes enn å tegne andre ting man ser. Men når vi tegner et menneske har vi mange hjelpelinjer og teori å støtte oss på. Visste du at skrittet er midt på kroppen, vertikalt? Eller at en hånd dekker et ansikt eller at et øye er en femtedel av hodets bredde? Alt dette får du lære og en halv dag har vi aktmodell (nakenmodell) å tegne etter. Det er kjempespennende! 

 

Dette er det samme kurset som tidligere er holdt på Nestor under navnet: «Et lekent malekurs med tegning» (i 2017 og 2018). 

Ta med: tøy og sko som tåler malingssøl. Matpakke lørdag og søndag.

Inkludert i kursavgift: Les her

MELD GJERNE DIN INTERESSE FOR LIGNENDE OPPLEGG!

 


 

bottom of page